Kultur på Riddarhuset

En levande tradition.

Riddarhussalen har varit en uppskattad plats för konserter och föreläsningar sedan 1731. Välkommen att ta del av kultur på Riddarhuset.

Vårens kulturprogram
Riddarhuset följer händelseutvecklingen kring covid-19 och agerar i enlighet med gällande föreskrifter och rekommendationer. Därför kan de kulturevenemang som är tänkta att äga rum komma att ställas in, enbart sändas digitalt eller genomföras med ett begränsat antal deltagare.

Aktuellt kulturprogram och mer information finns nedan och uppdateras kontinuerligt. På hemsidan finns även möjlighet att ta del av inspelade kulturevenemang.

Föranmälan krävs till Kulturkvällar
Riddarhusets Kulturkvällar har fri entré, men anmälan krävs. Se mer under respektive evenemang.

Covidbevis
Från och med den 1 december ska alla besökare över 18 år kunna visa upp giltigt vaccinationsbevis (länk) samt ID på Riddarhusets kulturevenemang. Läs mer här: Beslut från Regeringskansliet. Personer som av medicinska skäl avråds från att vaccinera sig mot covid-19 är undantagna, men måste uppvisa ett läkarintyg och ID för att intyga detta. För frågor kring enskilda konserter hänvisas till respektive arrangör.

Framflyttade evenemang
Michael H. Lindgrens föreläsning ”Christopher Polhem – entreprenörernas entreprenör”, är flyttad från den 25 januari till den 19 april.

Finländska Barockorkesterns konsert ”La forza delle stelle – Stjärnornas makt. Alessandro Stradellas sällan uppförda serenata” är flyttad från den 27 januari till den 28 september.