En kväll på Riddarhuset

Inför festen

En kväll på Riddarhuset kan se ut på många olika sätt. Tillsammans med Riddarhusets festvåning utformar ni er egen tillställning. Som ansvarig hyresgäst har ni tillgång till huset under avtalstiden, det vill säga kl. 16.00-01.00. Under denna tid bestämmer ni när ni vill att era gäster ska komma och hur er kväll ska se ut.

Mingel i Stenhallen

Kvällen inleds vanligtvis med en fördrink i Stenhallen där gästerna minglar och samlas inför den stundande middagen. I Stenhallen finns det möjlighet att lägga eventuella presenter på det stora bordet i mitten och att hänga av sig ytterkläderna i garderoben. Önskar gästerna gå ut för att få frisk luft kan de göra det på baksidan av huset. Under fördrinken är det ett bra tillfälle att hitta sin plats vid middagen. Bordsplaceringen sitter med fördel uppsatta på anvisade anslagstavlor eller stafflin.

Middag i Lantmarskalksvåningen

När fördrinken är avslutad hälsar värden eller toastmaster/toastmadam alla välkomna till bords och dörren till Lantmarskalksvåningen öppnas. Vanligtvis bjuds det på en sittande trerättersmiddag där hyresgästen har beslutat om menyn i samråd med Riddarhusets festvåning.

Kaffe i Sällskapsvåningen

Efter middagen hälsas gästerna välkomna över till Sällskapsvåningen för att dricka kaffe. Under kaffet inleds dansen i Stenhallen där live-band eller DJ har ställt upp och börjar spela. Ungefär samtidigt öppnas vanligtvis baren i Stenhallen. Den ansvariga hyresgästen beslutar om det ska vara öppen bar eller s.k. betalbar. Sällskapsvåningen är öppen under kvällens gång för de gäster som önskar sitta och prata.