Meny

Meny

Riddarhusets festvåning har ett välrenommerat kök som lagar god mat på plats i huset. Menyn ändras efter säsong och tillgång på råvaror. Ett urval av rätter finns föreslagna i menyerna nedan. Riddarhusets festvåning kan även skräddarsy menyer efter önskemål och behov. Menyn byts ut i mars inför sommaren och oktober inför vintern.

Det vanligaste upplägget är en middag som inleds med fördrink i Stenhallen, fortsätter med en trerättersmiddag med vin till maten i Lantmarskalkssalen och avslutas med kaffe och avec i Sällskapsvåningen. Kuvertpriset för en sådan middag, inklusive personalkostnader, är vanligen ca 1 400 kr/kuvert. Priserna varierar beroende på vilken typ av mat och dryck som väljs. Vid bröllop behövs det ibland fler personaltimmar vilket gör att kuvertpriset kan komma att bli högre.

Mingelbjudningar blir mer och mer populära. Genomsittpriset för snittar vid mingel ligger något högre än om man har snittar exempelvis vid en fördrink innan en trerättersmiddag. Detta är på grund av att personalkostnaden är densamma.

Det finns inte möjlighet för gäster att ta med sig egen mat eller dryck till Riddarhuset. Detta är på grund av serveringstillståndet, vanligen kallat utskänkningstillstånd.

Aktuell meny nedan gäller från september 2024 till sista mars 2025.

Meny