02 oktober 2023

Julbord på Riddarhuset

För allra första gången erbjuds allmänheten den unika möjligheten att boka julbord i en av vårt lands mest historiska miljöer – Riddarhuspalatset i Gamla stan.

Julbordet dukas upp 16–17 samt 19–20 december med tre sittningar per dag, kl. 12.00, 15.30 och 19.00.

Detta är den första och kanske den enda gången som Riddarhuset erbjuder ett julbord. Vi räknar med ett stort intresse så missa inte chansen till en sällsynt angenäm upplevelse – boka ert bord i god tid.

Vad är väl ett julbord på Riddarhuset?

När december är som mörkast välkomnar källarmästare Sita von Essen er in i värmen till ett dignande julbord i Riddarhusets vackra och stämningsfullt dekorerade salar.

Efter en välkomstdrink i den monumentala Stenhallen följer en sittning i Lantmarskalkssalen där det står uppdukade bord för såväl det lilla familjära som det upp till trettio personer stora sällskapet.

Njut av en mise en bouche under det stuckaturtyngda taket som pryder porträttgalleriet av adelns talmän. Låt er väl smaka av olika sorters sill, strömming och lax med sedvanliga tillbehör från buffén i Lantmarskalkssalens förrum. Ackompanjera med gott bröd och välsmakande ostar. Ta för er av kallskuret och de varma rätterna – korv, köttbullar, revbensspjäll, dopp i grytan, Jansons frestelse och övriga traditionella julanrättningar – som serveras i Spelrummet. När ni inmundigat så mycket ni vill av alla dessa julens delikatesser bjuds ni över till salongerna i Sällskapsvåningen där det serveras kaffe eller te med ett urval av läckra små desserter och hemlagat julgodis.

All mat på julbordet, förutom brödet och osten (som det finns alternativ till) är gluten- och laktosfri. Naturligtvis går det även att beställa veganska och vegetariska alternativ, ange sådana önskemål på bokningssidan.

Pris är inkl. välkomstdrink

Lunch och Eftermiddag 1100:-
Kväll 1300:-

Halva priset för barn 12 år och under.

Meny (pdf)

Varmt välkomna!

Dryckespaket

Självklart erbjuds till maten noga utvalda drycker.  Dryckespaket kan bokas under välkomstdrinken eller med fördel förbeställas per e-post ställd till info@riddarhuscatering.se

Klassiskt, 250 kr

5 cl snaps
1 glas vin eller 1 julöl
Kaffe/te

Mellan, 360 kr

5 cl snaps
1 julöl
1 glas vin
Kaffe/te

Stort, 470 kr

5 cl snaps
1 julöl
1 glas vin
4 cl avec
Kaffe/te