Stockholm Chamber Music

23 maj, kl. 15:00

Konsert

Stockholm Chamber Music

WIRÉNKVARTETTEN

Stor musikalitet och spelglädje i det lilla och intima formatet, det är vad Wirénkvartetten står för. Kvartetten består av musiker i den internationellt erkända Svenska Kammarorkestern. Wirénkvartetten har en förkärlek för svensk musik och vill bidra till att Dag Wiréns kvartettmusik sprids och framförs på ett levande sätt. 2018 släppte ensemblen Wiréns stråkkvartetter på skivbolaget Naxos.

”Är Molly Kiens målande beskrivning av Odysseus möte med den förtrollande sången i själva verket Sirénernas musik? Vi lovar att föra er tryggt iland med musik av både glömda och välkända toner. Vi passerar Magdalena Sirmens Venedig och Dag Wiréns älskade skärgård på vår resa som avslutas med Fanny Mendelsohn stormiga stråkkvartett.” Wirénkvartetten

Roger Olsson, violin
Hans Elvkull, violin
Linn Elvkull, viola
Hanna Thorell, cello

Gästsolist: David Härenstam

Program
Magdalena Sirmen, stråkkvartett nr 5 i F-dur
Anna-Lena Laurin After Rain
Skrivet till David Härenstam och Stockholm Chamber Music
Dag Wirén, stråkkvartett nr 4

Paus

Molly Kien, The binding of Odysseus
Fanny Mendelsohn: Stråkkvartett i Ess dur

Läs mer på ensemblens hemsida (länk).

Biljetter
Information om biljetter kommer.

Riddarhuset följer händelseutvecklingen kring covid-19 och agerar i enlighet med myndigheternas rekommendationer. Därför kan de kulturkvällar och konserter som är tänkta att äga rum i vår komma att ställas in, enbart sändas digitalt eller genomföras med ett strikt begränsat antal deltagare. För aktuell information om vårens kulturprogram hänvisas till hemsidan som uppdateras kontinuerligt.