Amiralerna: 1500-talets fixstjärnor

6 oktober, kl. 18:00-19:00

Kulturkväll

Fri entré. Fullsatt.

Föredrag och mingel

Kekke Stadin, professor i historia om

AMIRALERNA: 1500-TALETS FIXSTJÄRNOR

Under det Nordiska sjuårskriget på 1560-talet fanns inga militära uniformer. Hur visste man då vem som var amiral eller kapten på ett örlogsfartyg? Hur markerade de makt och manlighet på sjön? Det fanns heller inga medaljer eller liknande förtjänsttecken. Hur uppmärksammades då de som vunnit ett stort sjöslag? Och vad hände med förlorarna? Det är några av de frågor som Kekke Stadin tar upp i sitt föredrag om de svenska och danska amiralerna i detta krig.

VERNISSAGE FÖR UTSTÄLLNINGEN ”DET MARITIMA ARVET. HAVETS RIDDARE FRÅN HANS WACHTMEISTER TILL EVERT TAUBE”

Biljetter

Fullsatt.

Fri entré, men begränsat antal platser. Anmälan om deltagande öppnar den 29 september kl. 09.00, genom e-post till osa@riddarhuset.se. Max två biljetter per bokning och ange namn och telefonnummer. Bokningen har gått igenom först när du har fått ett bekräftelsemail av kansliet.

Portarna och serveringen öppnar kl. 17.00.
Föredrag kl. 18.00–19.00.
Servering och mingel kl. 19.00–20.00.

Riddarhuset är ej tillgänglighetsanpassat.

Mat & Dryck
Riddarhusets festvåning erbjuder i höst ett mer begränsat utbud av dryck och bakverk i samband med föredrag och konserter. Vid konserter har serveringen öppet en timme innan evenemanget börjar och i pausen. Under föredragskvällar är serveringen öppen en timme innan föredraget och en timme efter.