Stockholm Chamber Music

19 maj, kl. 19:00

Konsert

Stockholm Chamber Music

TANGO NUEVO!

Astor Piazzolla, född 1921 i Mar del Plata, död 1992 i Buenos Aires, var en argentinsk bandoneonist och kompositör av tangomusik. Musikaliskt knöt Piazzolla från och med 1950-talet an till såväl jazz som den tidens konstmusik och lämnade därmed den traditionella tangon till förmån för den nya stil som kom att benämnas tango nuevo.

Under kvällens konsert för vi höra allt från lite mer ovanliga stycken av Piazzolla hämtade från Kjell Fagéus och David Härenstams skiva ’Presence’ till kända älskade stycken som exempelvis Oblivion. Kungliga Hovkapellets soloflöjtist Peter Fridholm gästar på en rad stycken.

Kjell Fagéus, klarinett, framträder som solist med olika symfoni och kammarorkestrar, spelar i radio, TV-program och har gjort ett 20-tal CD-inspelningar som rönt stor uppskattning internationellt.

David Härenstam, gitarr, har efter en Advanced Diploma för Professor John Mills vid Royal Welsh College of Music and Drama, medverkat på många CD-, radio -och TV-inspelningar. Han har turnerat i Europa, Kina och Australien som solist och i olika ensembler.

Kjell Fagéus, klarinett
Peter Fridholm, tvärflöjt
David Härenstam, gitarr

Läs mer på ensemblens hemsida (länk).

Biljetter
Information om biljetter kommer.

Riddarhuset följer händelseutvecklingen kring covid-19 och agerar i enlighet med myndigheternas rekommendationer. Därför kan de kulturkvällar och konserter som är tänkta att äga rum i vår komma att ställas in, enbart sändas digitalt eller genomföras med ett strikt begränsat antal deltagare. För aktuell information om vårens kulturprogram hänvisas till hemsidan som uppdateras kontinuerligt.