Karlbergs Musikkår

5 maj, kl. 19:00

Konsert

Karlbergs Musikkår

Marinen 500 år. Festmusik i adlig dräkt

Efter ett flertal tidigare konsertsuccéer i den anrika, vackra och akustiskt förnämliga Riddarhussalen i Riddarhuset, Stockholm är det dags för en ny blåsmusikfest med Karlbergs Musikkår, Militärhögskolan Karlberg. Med tema Marinen 500 år – Festmusik i adlig dräkt och med Stockholms vårskimrande vattenspeglar som fond bjuder kåren den här gången på marina toner med anledning av Marinens 500-årsjubileum.

Konserten leds av musikkårens konstnärlige ledare och förstedirigent Peter Göthe. Sångsolister är Eva Magnusson, sopran och Thomas Annmo, tenor.

Karlbergs Musikkår är en av de äldsta kontinuerligt aktiva frivilligmusikkårerna med anknytning till Försvarsmakten och den enda i Stockholms stad. Den bildades 1926 och under de dryga 95 år som gått sedan dess har musicerandet varit omfattande både inom Försvarsmakten och i statsceremoniella och civila sammanhang.

I olika ensembleformer förenar kåren ett rikt musikaliskt kulturarv med nyskapande musicerande för att nå en bred publik med blåsmusik av hög kvalitet och för att stärka banden mellan Försvarsmakten och civilsamhället. 1985 flyttade kåren till lokaler på Karlbergs Slott och antogs samtidigt som Militärhögskolans Musikkår. Organisatoriskt tillhör den Försvarsutbildarna.

Riddarhuset är ej tillgänglighetsanpassat.

Portarna och serveringen öppnar kl. 18.00.

Biljetter
Biljettförsäljning via Tickster.

Mat & Dryck
Riddarhusets festvåning erbjuder ett härligt utbud av dryck och smörrebröd i samband med konserten.