Nutida riddarsagor från film, TV och spel

4 mars, kl. 19:00

Konsert

Sabina Zweiacker

Memory & Time

Sabina Zweiacker har hyllats både i Sverige och internationellt för sina framträdanden med sånger från film, TV och spel. Hon har varit solist med Skandinaviens största orkestrar, som Kungliga Filharmonikerna, Göteborgs Symfoniker, Oslo-Filharmonien och sex år i rad med Radiosymfonikerna i utsålda Berwaldhallen. Nu gästar hon Riddarhuset i en unik och avskalad solokonsert tillsammans med Caroline Karpinska (fiol) och Gerda Holmquist (cello). Upplev intima och känsliga tolkningar av sånger från bland annat The Lord of the RingsGame of ThronesSkyrim och Final Fantasy. En trollbindande kväll fylld av riddare, alver och drakar, i en av Stockholms mest magiska miljöer.

Under sina 13 år som frilansande violinist och kompositör har Caroline Karpinska spelat med hundratals artister i olika genrer och hon medverkar på över 50 album. Du har kunnat höra henne i stråkkvartetten Vindla, tillsammans med renommerade artister som Ola Salo, Linnea Henriksson, Tingsek, Moto Boy och som musiker i flera uppsättningar på Malmö Stadsteater. Hon har komponerat musik för en film, en teater, en tv-serie, ett TV-spel och en bro.

Gerda Holmquist är cellist med klassisk bakgrund som specialiserat sig på experimentellt musikskapande. Tillsammans med Nathan Larson driver hon Subchamber Ensmble och med honom har hon också gjort musik till en rad filmer och tv-serier. 2020 släppte hon sin första skiva i eget namn, Wormwood Cello Sessions, tillsammans med Pär Davidsson. Gerda är också medlem i Vindla String Quartet som gjort sig kända för sina många genreöverskridande samarbeten.

Memory and Time är en produktion av Pazuzu AB/Orvar Säfström.

Portarna och serveringen öppnar kl. 18.00.

Riddarhuset är ej tillgänglighetsanpassat.

Biljetter
Biljettförsäljning via Billetto (länk)

Mat & Dryck
Riddarhusets festvåning erbjuder ett härligt utbud av dryck och smörrebröd i samband med konserten.