Frälset och flottan & Kampen om Östersjön

20 oktober, kl. 18:00-19:00

Kulturkväll

Fri entré. Anmälan krävs, vänligen se nedan.

Föredrag och mingel

Ingvar Sjöblom, fil. dr i historia om

FRÄLSET, SJÖOFFICERARNA OCH FLOTTAN 1522-1680

 

Lars Ericson Wolke, professor i militärhistoria

SVENSKA SJÖHJÄLTAR OCH SJÖSLAG. KAMPEN OM ÖSTERSJÖN 1700-17

Vad var en sjöhjälte? Var det någon som oförväget angrep och besegrade fientliga örlogsfartyg, eller i alla fall en som in i det sista försvarade sitt fartyg mot fientliga angrepp? Eller var det någon som angrep fiendens handel eller skyddade Sverige införsel av livsviktiga varor?
I föredraget möter vi kända och okända sjöofficerare i den svenska flottan i dramatiska strider under det stora nordiska kriget i början av 1700-talet, men får också inblickar i samtiden syn mod och feghet.

Fri entré. Begränsat antal platser. Anmälan om deltagande öppnar i god tid innan föredraget, mer information kommer inom kort.

Fri entré, men begränsat antal platser. Anmälan om deltagande öppnar den 13 oktober kl. 09.00, genom e-post till osa@riddarhuset.se. Max två biljetter per bokning och ange namn och telefonnummer. Bokningen har gått igenom först när du har fått ett bekräftelsemail av kansliet.

Portarna och serveringen öppnar kl. 17.00.
Föredrag kl. 18.00–19.00.

Riddarhuset är ej tillgänglighetsanpassat.

Mat & Dryck
Riddarhusets festvåning erbjuder i höst ett mer begränsat utbud av dryck och bakverk i samband med föredrag och konserter. Vid konserter har serveringen öppet en timme innan evenemanget börjar och i pausen. Under föredragskvällar är serveringen öppen en timme innan föredraget.