Riddarhuset söker stipendie- och understödshandläggare på deltid

 

Arbetsbeskrivning

Riddarhuset förvaltar 330 stiftelser vars kapital delas ut i form av stipendier till studerande och understöd till behövande ättemedlemmar. Stipendie- och understödshandläggaren behandlar ansökningar, säkerställer att de är kompletta och bedömer i samråd med jurister vilken fond som är lämplig enligt givna statuter. Underlag förbereds och förslag upprättas till riddarhusdirektionen som tar beslut. Stipendie- och understödshandläggaren hanterar även utbetalningar och all korrespondens med sökande. Du kommer att samarbeta med och internutbildas av en befintlig handläggare.

Kansliet på Riddarhuset är en liten arbetsplats där tio personer verkar dagligen. Palatset fungerar även delvis som museum, festvåning och kulturscen som årligen tar emot många besökare, både ättemedlemmar och intresserad allmänhet. I en sådan miljö behöver du vara beredd att hjälpa till där det behövs.

Kvalifikationer och egenskaper

Vi tror att du har en akademisk examen i ekonomi eller juridik, att du har arbetat med administration och funnit att det är det du trivs med och vill arbeta med.

I den här rollen är det viktigt att vara noggrann och kvalitetsmedveten. Du behöver fästa vikt vid många detaljer eftersom det gäller att granska ansökningar och säkerställa att de är korrekta. Att du har en social förmåga, är serviceinriktad och kan anpassa dig underlättar eftersom du har kontakt med många olika personer. Närmare 1 800 ansökningar hanteras varje år.

Frågor och kontakt

Tjänsten är på deltid (50-70 %) och därtill säsongsbunden, med en större arbetsbörda under september-maj. Arbetstiden kan i viss mån anpassas till önskemål från lämplig sökande.

Frågor om tjänsten ställs till riddarhussekreteraren, e-post: erik.drakenberg@riddarhuset.se

Ansökan skickas till riddarhuskanslisten, e-post: kansli@riddarhuset.se

Sista ansökningsdag är den 1 maj 2019.